Tervetuloa sivustollemme, joka keskittyy mobiililaitteisiin ja kaikkeen mahdolliseen niihin liittyvään. Pitkälle ollaan tultu maailman ensimmäisestä, lähes kilon painoisesta kännykästä, jonka Motorola esitteli vuonna 1973. Nykyaikana kaiken kokoiset ja painoiset, erilaisilla ominaisuuksilla varustetut mobiililaitteet ovat suomalaiselle arkipäivää. Sivustollamme tarjoamme artikkeleita mobiililaitteiden historiasta, ensimmäisestä kännykästä ensimmäiseen kannettavaan tietokoneeseen.

Kuluttajat eivät aina ole valmiita uusimpiin innovaatioihin, ja siitä löytyy hyviä esimerkkejä myös mobiililaitteiden maailmasta. Ensimmäinen tabletti eli taulutietokone valmistui jo vuonna 1992, mutta se oli edellä aikaansa, ja tablettien läpimurto tapahtui vasta 2010-luvulla iPadin vallatessa markkinat. Myös Nokialla oli tabletti valmiina jo vuonna 2001, mutta yhtiö teetti markkinatutkimuksen, jonka mukaan maailma ei ollut valmis tällaiselle laitteelle, ja hanke hyllytettiin. Mobiililaitteiden historia on jännittävä ja täynnä yllättäviä käänteitä, joista kerromme sivustomme artikkeleissa.

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia mobiililaitteita, jotka mainostavat olevansa maailman parhaita ja ehdottomasti ostamisen arvoisia. Jokaiselle on olemassa “se oikea” mobiililaite, mutta kannattaa käyttää harkintaa, ennen kuin ryntää uusimman tarjouksen perään. Kuten useimmissa hankinnoissa, on hyvä aloittaa miettimällä, mikä on oma tarve. Millaisen mobiililaitteen minä tarvitsen, ja ennen kaikkea, mihin sitä tarvitsen? Onko älypuhelimen toimittava myös puhelimena, jonka puheluissa on hyvä kuuluvuus, vai käytänkö laitetta pääasiassa pelaamiseen tai netin selaamiseen? Tarvitsenko laitteen ensisijaisesti kirjoittamiseen tai projektinhallintaan? Onko siinä oltava erinomainen kamera? Millainen budjetti minulla on käytössä? Vastaukset näihin kysymyksiin rajaavat jo huomattavasti mahdollisten laitteiden määrää. Sivustoltamme löydät apuja näihin pohdintoihin, sillä esittelemme artikkeleissamme erilaisia mobiililaitteita juuri tästä näkökulmasta. Mobiililaitteet on tehty kuluttajalle, ja siksi jokaisella on oikeus löytää itselleen se sopivin mobiililaite.

Mobiililaitteiden valtava valikoima, kaikkiin sopivat sovellukset

Mobiililaitteilla tarkoitetaan yksinkertaisesti laitteita, joilla pääsee tietoverkkoon missä tahansa, milloin tahansa. Älypuhelin, tabletti ja kannettava tietokone ovat yleisimpiä mobiililaitteita. Tämän lisäksi markkinoilla on paljon mobiililaitteita, jotka ovat niin sanottuja hybrideitä, joiden kohdalla rajat tuon perinteisen jaottelun suhteen hämärtyvät. Sivustomme tarjoaa artikkeleita, jotka auttavat kuluttajaa navigoimaan tuota valtavaa valikoimaa ja poimimaan siitä itselleen relevanteimmat laitteet.

Muoti tulee ja menee, mutta klassikot pysyvät, ja tämä pätee myös mobiililaitteiden maailmaan. Kerromme, missä uutuudessa on mielestämme ainesta klassikoksi ja mikä luultavammin jää unohduksiin. Hienoinkaan mobiililaite ei kuitenkaan ole mitään ilman sisältöä, jonka mahdollistavat erilaiset sovellukset. Kaikelle tuntuu löytyvän sovellus, appi tai appsi, mutta kuinka monta ihminen oikeasti tarvitsee? Paneudumme tähän artikkeleissamme ja luotsaamme lukijaa sovellusviidakossa löytämään juuri hänelle sopivat appsit.

Mobiilisurffaus

Netissä surffataan tänä päivänä enemmän mobiilisti kuin pöytätietokoneilla, ja mobiilisurffauksen ennustetaan saavuttavan yhä laajempaa suosiota tulevaisuudessa. Jäävätkö pöytätietokoneet historiaan, sitä ei tiedä kukaan, ja luultavimmin tulee aina olemaan tilausta suuremmille että pienemmille näytöille.

Mobiililaitteilla voi surffata netissä näppärästi, mikä on luonut uudenlaista vapautta asioiden hoitamiseen ja yksinkertaisesti elämiseen. Nettiselaimet kommunikoivat eri laitteiden välillä, ja omat kirjanmerkkinsä voi tuoda pöytäkoneen selaimesta älypuhelimeen kirjautumalla selaintililleen. Nettiä voi käyttää myös yksinomaan mobiililaitteilla, ja kaikki arkipäivän askareet, kuten laskujen maksu, hoituvat pankkien omilla sovelluksilla.

Koska mobiilisurffaus on niin yleistä, rakennetaan verkkosivut mobiilivalmiiksi, mikä tarkoittaa, että ne sellaisenaan sopivat mobiililaitteen ruudulle tai vievät mobiilikäyttäjän automaattisesti sivujen mobiiliversioon. Annamme lisätietoja artikkeleissamme mobiilisurffauksesta ja sen tulevaisuudesta. Syvennymme erityisesti pankkien käyttämiseen mobiilisti ja sen mukanaan tuomiin haasteisiin.

Uusimmat innovaatiot ja suosituimmat valmistajat

Japani on aina ollut kehityksen kärjessä mobiiliverkon suhteen. Se otti ensimmäisenä käyttöön 3G-verkon, joka tuli GSM-verkon tilalle, ja on nyt 5G-verkossa, kun muu maailma vasta totuttelee 4G-verkkoon. Japanissa mobiiliverkko on hallitustasoinen asia, ja maan viestintäministeriö suunnittelee jo seuraajaa 5G:lle ja on ilmoittanut ottavansa sen kaupalliseen käyttöön viimeistään vuonna 2025.

Yhä nopeampi mobiiliverkko mahdollistaa uusien laiteinnovaatioiden toimivuuden. Oli kyseessä sitten puhelintakin kevyempi tabletti, pelaamiseen tarkoitettu puhelin, jonka suoritin saa pöytätietokoneetkin kalpenemaan, tai laite, joka on läppärin ja paperilehtiön yhdistelmä, kertovat artikkelimme, mistä uudessa innovaatiossa on kyse.

Mobiililaitteiden valmistajien lista on pitkä ja vaihteleva, ja kärkikahinoissa on mukana vain muutama kandidaatti. Uusille tulokkaille on kuitenkin sekä tilaa että tilausta, ja varsinkin Aasian maat ovat nousussa tässä suhteessa. Lue sivustoltamme, kuka valmistaa suosituimmat mobiililaitteet tänään ja kuka mahdollisesti huomenna.

Lisälaitteiden kirjo ja laitteen turvallisuus ja ylläpito

Jotta mobiililaitteesta saisi kaiken hyödyn irti, tarvitsee se lisälaitteita, ja osa näistä on jopa lakisääteisiä tai vain ehdottoman välttämättömiä. Tällaisia ovat hands free -laite auton kuljettajan käymiä puhelinkeskusteluja varten ja laturi, jota ilman minkäänlainen mobiililaite ei toimi akun loputtua. Tarjolla on myös paljon lisälaitteita, jotka eivät ole välttämättömiä, vaan tekevät laitteiden käyttämisen helpommaksi ja käytännöllisemmäksi. Virtuaalitodellisuudesta on tulossa kovaa vauhtia arkipäivää, ja myös mobiililaitteille löytyy virtuaalitodellisuuslasit. Karaokemikrofonin saa helposti yhdistettyä mobiililaitteeseen bluetoothin avulla, ja jos haluaa katsella puhelimestaan elokuvaa sängyssä maaten, onnistuu se erityisen mobiilitelineen avulla. Sivustomme käy läpi mobiililaitteiden lisälaitteita ja antaa niistä omat arvionsa.

Eräs tärkeimmistä asioista mobiilaitteiden suhteen on kuitenkin turvallisuus. Laitteet ovat yhteydessä internettiin ja tarvitsevat tämän vuoksi sekä suojaa että puhdistusta. Kerromme sivustollamme, mitkä keinot ovat parhaita tähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *